10 de gener del 2016

Arròs amb gambes i sípia

INGREDIENTS (4 persones)

4 tasses d'arròs
16 gambes
1 sípia
Tomàquet triturat
1 ceba (picada)
3 grans d'all (picats)
1 tros´de pebrot vermell (picat)
1 cullerada de pebre vermell
1,2 l de brou de peix
oli
sal

ELABORACIÓ

- Fregim les gambes en una paella amb un raig d'oli, sense coure-les del tot. Deixem refredar. Reservem la meitat de les gambes, l'altre meitat les pelem i traiem els caps i ho passem per un xino per extreure el suc.
- Fregim la sípia tallada a daus, quan estigui daurada la traiem i reservem.
- Posem la salsa de tomàquet en un bol, afegim la melsa de la sèpia i una cullerada de pebre vermell. Reservem.
- En la mateixa paella sofregim la ceba picada, un cop daurada afegim l'all picat i el pebrot picat. Afegim un raig d'aigua i deixem sofregir. Quan tingui consistència afegim la salsa de  tomàquet. Deixem reduir  5-10 minuts a foc lent. Incorporem la sípia, remenem i retirem del foc.
Posem l'arròs a la paella, remenem, afegim el brou de peix, el concentrat de gambes, salem, posem les gambes que teniem reservades i couem 14-15 minuts. Parar el foc, tapar la paella i deixar reposar 10 minuts.