17 de desembre del 2013

Coca de forner o de vidre (amb farina d'espelta)

Recepta del Gremi de Flequers de Barcelona. I alguns consells de La Cuina de Sempre.

INGREDIENTS:

250 gr. de farina ecològica d'espelta
150 ml. d'aigua
5 gr. de sal
5 gr. de sucre
5 gr. de mantega
5 gr. de llevat fresc


PREPARACIÓ:

Posem tots els ingredients en un bol menys el llevat i 1/4 part de l'aigua. Amassem amb la KW a velocitat mínima uns 5 minuts, tot seguit afegim el llevat esmicolat i l'aigua restant, amassem 5 minuts més.
Deixem reposar la massa dues hores.
Dividim la massa en dues parts i formem barrots, deixem reposar 30 minuts (tapat amb un drap).
Aplanem cada massa formant una coca prima, allargada i ample, i deixem reposar 30 minuts.
Pintem la coca amb oli d'oliva i amb els dits fem "camins" (lacuinadesempre.cat té el pas a pas amb fotos). Decorem amb força sucre.
Courem a 230º  12 minuts.
Un cop cuita tirem un bon raig d'anís per sobre.