27 de setembre del 2013

Pa d'espelta ecològica

Recepta de "PepeKitchen", amb alguns petits canvis en l'elaboració.

INGREDIENTS:

500 gr. farina d'espelta ecològica
300 ml d'aigua tèbia
1 cullereta de sal
15 gr. de llevat fresc
una mica d'oli


ELABORACIÓ:

Posem la farina, el llevat esmicolat i l'aigua en un bol. Barregem una mica i deixem reposar uns 15 minuts. Afegim la sal i amassem 1 minut a velocitat mínima i 4 min. a velocitat 1.(KW) Uns 15 minuts si ho fem a mà.
Fem una bola i la posem en un bol untat amb oli, tapem amb film transparent i deixem llevar una hora o fins que dupliqui el seu volum.
Amassem una mica per treure l'aire, fem un rectangle i posem les quatre puntes cap al centre, formant el pa rodó. O li donem forma de barra. Ho posem dins un bol (la part de les puntes a sota), on haurem posat un drap ben enfarinat, tapem i deixem llevar 1 hora.
Traiem la massa i la posem en una safata per anar al forn; les puntes quedaran a sobre, empolsinem amb una mica de farina. Courem 45 min. a 200ºC.
Deixar reposar sobre una reixeta.