19 de gener del 2013

Pa d'espelta integral



   Font:  Zorza&Gofio

   INGREDIENTS

   450 gr. farina d'espelta integral
     20 gr. de llevat fresc
   250 gr. d'aigua tèbia
     15 gr. de sucre
     25 gr. d'oli  (2 cullerades)
      1 cullereta de sal



ELABORACIÓ

Disoldrem el llevat i el sucre amb l'aigua tèbia, deixarem reposar fins que espumi.
En un bol posarem 200 gr. de farina, l'oli i la sal i barregem bé. Afegim l'aigua amb el llevat i el sucre. Barregem i anem afegint la resta de la farina. Amassem uns 5 minuts.
Fem una bola, ho cobrim amb un drap  i deixem llevar unes 3 hores.

Un cop llevat li donem forma de rotllo i ho posem en un motlle engrassat. Cobrim amb un drap humit, sense que toqui la massa, i deixem llevar 1 hora.

Pre-escalfem el forn a 180º, on haurem posat un cassó amb aigua. Courem la massa uns 45 minuts.
Treurem el pa del motllo i ho deixarem 5 minuts dins el forn apagat.
Deixar refredar sobre una reixa.