INGREDIENTS:
60 gr, ametlla molta
50 gr. de farina
50 gr. de sucre glass
50 gr. de sucre
50 gr. de mantega
3 ous
75 gr. de xocolata (70%)
5 gr. de llevat tipus Royal
sal
1 cdta. de vainilla
FARCIT:
mermelada de albercoc
75gr de sucre
75ml d'aigua
ELABORACIÓ:
Fonem la xocolata al microones o al bany maria i reservem.
Batem el sucre glass i la mantega (a temperatura ambient). Afegim la xocolata fosa i batem.
Separem les clares i rovells. Reservem les clares i afegim els rovells a la massa, un a un.
Muntem les clares i quan estan espumoses afegim el sucre normal, batem fins que les clares estiguin fermes.
Afegim la vainilla a la massa, i les ametlles moltes, barregem bé. Afegim una part de les clares muntades, barregem amb una llengua i després ho incorporem al bol de les clares
Barregem el llevat amb la farina i la sal, ho tamisem i ho incorporem poc a poc amb l'ajuda de la llengua.
Ja podem posar-ho en un motlle, ho deixem reposar uns minuts i ho posem al forn pre-escalfat a 180ºC.
Deixem coure uns 40 minuts.
FARCIT:
Primer preparem un almívar amb el sucre i l'aigua, mentre es refreda tallarem els pastís per la meitat i mullarem les cares amb l'almívar. Després untarem les cares amb la melmelada i ja podrem muntar el pastís.
COBERTURA:
125 gr. de xocolata de cobertura
25 gr. de mantega
125 gr. de nata
Posem la nata en un cassó i quan estigui bullint ho retirem del foc i afegim la xocolata trossejada, barregem bé.
Posem el pastís sobre una reixeta i aboquem la xocolata per sobre, deixant que cobreixi tot el pastís.
Font: Mercado Calabajio, Elaboració de Bavette.