6 de novembre del 2011

PANELLETS

Es el segon any que fem panellets, aquesta vegada he triat la recepta de la Carme Ruscadella, del llibre Cuinar per ser feliç.

INGREDIENTS

500 gr. d'ametlles en pols
350 gr. de sucre
150 ml d'aigua
1 clara d'ou
1 rovell d'ou
Ratlladura de llimona
Pinyons / coco ratllat / gra d'ametlla

PREPARACIO

En una cassola, barrejar el sucre i l'aigua fins que arrenqui el bull. Abocar les ametlles i remenar fins que la pasta estigui ben lligada, uns 2 minuts.
Retirar del foc i deixar refredar. Afegir la clara d'ou, remenar bé i deixar reposar a la nevera, mínim 2 hores. També és pot deixar tota la nit.
Fer un xurro amb la massa i tallar porcions d'uns 12-15grs.

DE PINYONS: Separar la pasta formant boletes, arrebossar-les amb els pinyons. Es pot barrejar la pasta amb ratlladura de llimona. Pintar-los amb el rovell d'ou barrejat amb sis gotes d'aigua.
D'AMETLLA: separar la pasta fent barretes, arrebossar la part de sobre amb gra d'ametlla i enfarinant la part de sota
COCO: barrejar la mateixa quantitat de pasta i de coco formant triangles.
XOCOLATA: barrejar la massa amb cacau en pols fins obtenir una massa marró, formar boletes i marcar un forat petit al centre. Un cop fornejats omplirem el forat amb una mica de xocolata desfeta.

Posar en una safata pel forn i coure a 200ºC uns 8 minuts, fins que estiguin daurats. Els de coco estaran en 4-5 minuts.