5 de novembre del 2011

"GÂTEAU AU CHOCOLAT"

 Aquesta és una recepta de Pierre Herme, el famós pastisser francés. El pastís està deliciós.

La recepta portava una altre cobertura, però per falta de ingredients vaig fer servir la cobertura d'una altre pastís, també de Pierre Herme.














INGREDIENTS

100 gr. xocolata negre
200gr. de mantega
50gr. de farina
4 ous
90gr. de sucre glass
sucre avainillat
Sal

PREPARACIÓ

Primer fondrem la xocolata al bany maria.
En un bol batre la mantega, el sucre glass i el sucre avainillat. Afegirem la xocolata fosa i sense deixar de remenar afegirem els rovells d'ou.











Batrem les clares amb una punta de sal, apunt de neu, i les afegirem alternativament amb la farina a la barreja anterior.
Posem la barreja en un motllo previament enfarinat i courem uns 20minuts al forn (180ºC).

COBERTURA XOCOLATA

Fondre 100gr. de xocolata amb 2 cullerades soperes d¡aigua. Afegir 50gr. de mantega i barrejar bé. Posar sobre el pastís. Deixar refredar.