Ingredients
2 lloms de bacallà dessalat
3 dents d'all
1 guindilla / caiena
oli per cobrir el bacallà
Elaboració
Tallem a làmines els alls (traiem l'interior) i la guindilla.
Posem oli en una cassola o paella, afegim els alls i la guindilla, cuinem a temperatura baixa (núm.4-5) fins que es dauri l'all, uns 10 minuts aprox. Quan estiguin apunt els traiem i reservem.
En el mateix oli posem els lloms de bacallà, tallats, boca avall, la pell ha d'estar a sobre. Mantenir la mateixa temperatura baixa i anem movent la cassola perquè vagi deixant la gelatina. Coure uns 20-25 minuts. Un cop cuit traiem el bacallà i reservem.
Lligar salsa pil pil
Deixem temperar l'oli, amb un colador fem moviments sobre l'oli, poc a poc, fins que lligui.
Quan la salsa està espessa afegim el bacallà i escalfem uns 2 minuts.
Servir amb l'all i caiena per sobre.
Font: La cocina de Masito