21 de setembre del 2014

Espatlla de xai al forn

Recepta de Karlos Arguiñano.

INGREDIENTS

1 Espatlla de xai marcada
3 Patates
1 o 2 Grans d'all
Aigua
Farina de blat (maizena)
30 ml. de vinagre
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ

Posem l'espatlla de xai, salada i untada amb oli, en una safata per anar al forn. Fornegem a 200ºC  30 minuts.
Pelem els alls i els posem en un morter junt amb una mica de sal gruixuda, piquem i afegim el vinagre, barregem bé. Obrim el forn i pintem el xai amb aquesta picada. Si cal, podem afegir un got d'aigua. Deixem coure 10-15 minuts.
Pelem i tallem les patates a rodanxes, ho col·loquem a la safata i tornem a fornejar 25 minuts.
Els últims 10 minuts els he fet amb el ventilador perquè es daurés.

Opcional:  Colar la salsa, escalfar-la i lligar-la amb una cullereta de farina de blat que haurem dissolt en aigua freda.

** els temps son orientatius.