24 de febrer del 2014

Panets per hamburguesa

Recepta de Madrid tiene miga

INGREDIENTS:

500 grs. farina (jo utilitzo farina d'espelta)
15 grs. llevat fresc
10 grs. de sal
25 grs. de sucre
200 ml. aigua tèbia
75 ml. de llet
1 ou
30 grs. de mantega
1 rovell d'ou o llet (per pintar)

PREPARACIÓ:

Posem tots els ingredients, menys la mantega, en un bol i ho barregem amb una cullera. Tot seguit amassem amb el ganxo fins obtenir una massa, afegim la mantega a trossos petits. Amassem uns 10 minuts fins obtenir una massa elàstica. Posem la massa en un bol tapat i deixem llevar  1.5-2 hores, fins que dobli el seu volum.
Traiem una mica l'aire i dividim la massa en porcions de 120grs., 8 peces; deixem reposar 5 minuts.
Voleiem la massa i deixem reposar 1 hora. Els pintem amb el rovell d'ou i unes gotes d'aigua, o amb llet  i fornegem 15 minuts a 200ºC.