20 de setembre del 2013

Gelat de xocolata

Recepta de DeNikatessen, pero he fet alguns canvis.
Enlloc de 4 rovells d'ou he fet servir 3 clares, tampoc he posat el cacau en pols.
Tot i així està boníssim!

INGREDIENTS:

140 gr. de xocolata per fondre
480 ml. de nata líquida per muntar
240 ml. de llet (he fet servir semi-desnatada)
150 gr. de sucre
3 clares d'ou
1 cullereta aroma de vainilla


ELABORACIÓ:

- Ratllem la xocolata i la reservem en un bol.
- En un cassó escalfem 240ml de nata i una mica de xocolata, deixem bullir un segons i retirem del foc. Aboquem la nata sobre la xocolata ratllada i remenem fins que estigui ben desfeta. Afegim la resta de la nata i barregem. Reservem.
- En un altre cassó escalfem la llet i el sucre, un cop dissolt ho retirem del foc.
- En un bol batrem les clares d'ou, afegim la barreja de llet, barregem i ho tornem al cassó. Courem a foc lent fins espessir, sense deixar de remenar (uns 10 minuts).
Passem la crema pel colador i la barregem amb la crema de xocolata. Afegim l'aroma o extracte de vainilla i remenem bé. Deixar refredar i posar 1 hora al congelador (o 4 hores a la nevera).
- Posar a la geladora uns 40 min. Abocar el gelat en un tupper i cap al congelador.