28 d’abril del 2013

Pa d'espelta

Aquesta és la recepta que faig habitualment, del blog "pepekitchen".

INGREDIENTS:

500 gr. farina ecològica d'espelta
300 ml. aigua tèbia
1 cullereta de sal
15 gr. de llevat fresc

ELABORACIÓ:

Posem la farina en un bol i esmicolem el llevat. Afegim l'aigua i la sal. Amassem fins obtenir una massa elàstica, uns 5 minuts velocitat 1 (uns 15 minuts si amassem a mà).
Posarem la bola de massa en un bol net i enfarinat i el tapem amb un drap húmit. Ho deixarem llevar 1 hora en un lloc càlid, fins que la massa dupliqui el seu volum.
Amassem una mica per treure l'aire. Fem un rectangle i posem les quatre puntes cap a dins formant el pa rodó; empolsinem amb una mica de farina i ho posem en un bol (enciamera) enfarinat, amb les puntes a sota, tapem amb el drap humit i tornem a deixar llevar uns 45 minuts.

Pre-escalfem el forn a 200ºC posant una safata amb aigua a la base. Courem 45 minuts. Deixar refredar sobre una reixa.

* Per saber si el pa està cuit donarem uns copets a la part de sota, ha de sonar a buit.