11 de setembre del 2012

Pastís de formatge i maduixa o llimona

Recepta del blog Tentaciones.


INGREDÏENTS:

200 gr. de galetes Digestive o tipus Maria
80 gr. de mantega
1 cullerada de llet

500 ml. de nata per muntar
1 tarrina de formatge fresc (uns 200gr.)
1 sobre de gelatina de maduixa o de llimona
250 ml. d'aigua
6 cullerades de sucre
puré de maduixes o sirop de maduixa
o suc de 1 llimona

ELABORACIÓ BASE:

Trinxar les galetes i barrejar-les amb la mantega i la llet. Posar aquesta pasta al fons del motllo formant la base del pastís. Podem coure la base uns 10 minuts al forn a 180ºC, o posar-la a la nevera mentre fem el farcit.


FARCIT:

Escalfem 250ml d'aigua amb 3 cullerades de sucre, quan comenci a bullir parem el foc, afegim la gelatina de maduixa** i remenem bé. Reservem un gotet de gelatina per fer la cobertura. A la resta afegim un puré de maduixes o sirop de maduixa.

Muntem la nata amb el formatge i 3 cullerades de sucre.  Incorporem la gelatina remenant suaument. Aboquem la crema sobre la base de galetes i cap a la nevera.

Quan estigui una mica quallat podem abocar-hi la gelatina reservada i altre cop cap a la nevera.

** DE LLIMONA: Afegirem gelatina de llimona i el suc de 1 llimona