27 de juliol del 2012

Coca de Sant Joan (brioix)

La M. Carme fa unes coques molt bones, així que he decidit fer una seguint la seva recepta, i ha quedat boníssima.


INGREDIENTS:

200 ml. de llet
400 gr. de farina de força
50 gr. de margarina
2 sobres de llevat de panaderia (de la marca Maizena)
2 cullerades de sucre
1 cullereta de sucre vainillat
1/2 cullereta de sal
1 ou batut
La pell ratllada de 1 llimona

PER DECORAR: pinyons, ametlles, fruites confitades,....

ELABORACIÓ:

Posem tots els ingredients en un bol,  primer la llet, la sal, el sucre avainillat i la margarina. Tot seguit l'ou batut i el llevat, la farina, el sucre i la ratlladura de llimona.
Amassar uns 6 minuts fins obtenir una massa elàstica i suau.
Estenem la massa en una safata per anar al forn (sobre paper de forn), donant-li forma ovalada. Ho tapem amb un parell de draps de cuina i deixem llevar un parell d'hores (haurà doblat el seu volum)
Pintem la coca amb un ou batut, decorem al gust, empolsinem amb sucre i cap al forn uns 16 min. a 180ºC.