24 de febrer del 2013

Panets de llet

Recepta del blog "la receta de la felicidad", molt ben explicat, amb fotos.















INGREDIENTS:

500 gr. farina de força
25 gr. llevat fresc
250 ml. de llet
70 gr. de mantega a temperatura ambient
40 gr. de sucre
1 ou
2 cullerades de mel
1 punta de sal

ELABORACIÓ:

En un bol barregem la farina amb el llevat, afegim l'ou i la llet; tot seguit el sucre, la mel i la sal, i barregem bé amb una cullera o amb el robot (velocitat mínima).
Afegim la mantega i amassem fins obtenir una massa suau, uns 12 minuts.
Formem una bola amb la massa i la deixem reposar en un bol enfarinat durant dues hores.
Traiem la massa del bol i amassem una mica. Tallem la massa en porcions d'uns 60grs. (o 80grs. si els volem una mica més grans)  i li donem forma de panet.

Panet decorat amb talls: estirem cada porció fent un rectangle de 1 cm de gruix, en una de les puntes fem 4 o 5 talls formant tires (llarg 1/3 de la massa). Comencem enrotllant per la part llisa, quedant les tires tallades a sobre, i les puntes a sota del panet.

Pintem els panets amb una mica de llet,  els deixem reposar 20 minuts mentre s'escalfa el forn a 180ºC.
Fornegem 10-12 minuts.